Workspace
Creative Office
Culture Flow

Блог

В блога ни ще споделяме с вас кратки истории за дизайн, ергономия, проучвания, свързани с офис средата, технологии и тенденции, информация за наши продукти, проекти и кампании. Надяваме се това, което вдъхновява нас, да вдъхнови и вас! Приятно четене!

Трето пространство в офиса

В днешно време успешните компании се стремят да създадат офис пространство, което да е същевременно, както мотивиращо така и функционално, за да насърчат екипната работа, комуникацията и раждането на идеите в организацията. Концепцията за Трето пространство е сравнително нова в света и не става дума за „модна тенденция“, а за нов, по-ефикасен модел, който отразява дейността и различните нива на комуникация в една компания и улеснява раждането на идеите. 

Обикновено това е мястото, на което ни се раждат най-добрите идеи в офиса. Защо е така? На “първото пространство” – нашето работно място, прекарваме по-голямата част от деня си, затрупани от задачи и вперили поглед в компютъра. Във “второто пространство”, конферентрите зали, участваме във формално организирани срещи и дискусии. “Третите пространства” са “останалите”, “различните”, “неформалните” пространства в офиса, където сме най-вече “себе си”, а не длъжността, която заемаме. Независимо дали става дума за зона за релакс, стая за срещи с по-разчупен дизайн, къта за PlayStation, мястото за обяд с колегите или друго, “третото пространство” ни дава възможност да споделяме идеите си по-свободно, като същевременно се чувстваме част от сплотен екип със сходни ценности.

Повече за “третото пространство” може да прочетете на отделния ни сайт за третото пространство:

http://www.workspace.bg/thirdspace

Други статии