Workspace
Creative Office
Culture Flow

Блог

В блога ни ще споделяме с вас кратки истории за дизайн, ергономия, проучвания, свързани с офис средата, технологии и тенденции, информация за наши продукти, проекти и кампании. Надяваме се това, което вдъхновява нас, да вдъхнови и вас! Приятно четене!

Joey Doesn’t Share Food! I Don’t Share Sayl!

След като намерихме кое е Третото пространство на София, се срещнахме с Кристиян Гостанян – мореплавател, преживял нападение на пирати в Африка, DJ от дълги години, човек, който не е работил и ден в офис и като допълнение, щастливецът, който спечели стол SAYL от томболата на играта ни.

Много наши приятели настояваха за корупционни схеми при спечелването на ергономичния стол, но ние не се поддадохме и това ни даде възможност да се запознаем с Кристиян, да разберем кой е, с какво се занимава и защо неговото Трето пространство е пълно с вода, планина и любов.

Кристиян Гостанян: По професия съм помощник-капитан. От 2008 г. плавам по моретата. От Варна съм, но дойдох в София, защото хората са по-цветни.

Workspace: Това с плаването е интересно като препратка, тъй като името на SAYL (столът, който спечели) е близко по звучене със “Sail”, което означава “платно” на английски. Плавал ли си с платна?

Кр.Г.: Не съм бил на ветроходни кораби, само на моторни, т.е. всичко е автоматизирано и я няма тази романтика като при ветроходите.

WS: Иска ми се да ти задам въпрос, свързан с пътуването. Кое най-интересното ти пътуване?

Кр.Г.: Преди 2 години имахме много близък сблъсък със сомалийски пирати. Бяхме на мисия да спасяваме друг кораб. Тогава все едно бях в друг свят. Стреляха ни. Искаха да превземат кораба и нас да ни вземат за заложници, само че не успяха… Имахме специални части на кораба. Няма друго пътуване, което да се сравни с това.

WS: Как научи за “Ловът на Третото пространство на София” и кое е твоето Трето пространство?

Кр. Г.: Мой приятел беше like-нал страницата, но дори не помня точно кой беше, за да го почерпя. Всъщност беше интересно, когато казах на приятеля на сестра ми, че съм спечелил такъв стол – хем много се зарадва, хем не му стана много приятно. Той си купи стол от Вас, за който каза само много хубави неща. Освен че е лилав, знам че има само половината от екстрите, които предлагате, а той пак е много доволен. Дизайнер е. Родителите му се занимават с мебели и той много разбира от тези неща, и затова се е спрял на SAYL. По цял ден чертае на този стол.

Моето трето пространство трябва да има вода, планина и любов. Ако ми се наложи да работя в офис, тогава ми се иска столовете да стават на шезлонги и после на легла :) Не съм работил и ден в офис, макар че на кораба върша доста канцеларска работа на стол. За съжаление обаче,  не бих могъл да взема моятSAYL, тъй като ни позволяват само до 20кг. Дори от бельо се ограничаваме :)

Приятелката му, Бояна, която също е с нас: Аз ще го ползвам! Седя във всевъзможни пози и винаги се изкривявам, всичко ме боли, пиша дълго време на компютър, така че ще го ползвам, щом няма да го вземеш с теб.

Кр. Г.: Joey doesn’t share food! I don’t share SAYL! Шегувам се. Ок, ще го ползваш. Обаче срещу скромен наем :) Фамилията ми е арменска, все пак :) Ти работиш в офис (обръща се към Бояна), ти кажи кое е Третото пространство за теб.

Б.: Занимавам се с онлайн маркетинг. Офисът ни е абсолютно стандартен, обаче пък хората са нестандартни – те доста ме предразполагат. Освен това има възможност от време на време да работя извън офиса, което ме зарежда. Когато е пълна тишина и всички цъкат тихо или пък са нервни, не мога въобще да се фокусирам. Най-продуктивна съм, когато седна в заведение или ако щеш на плажа. Дори във влака съм по-продуктивна.

WS: Бихте ли слушали музика на този стол и каква?

Кр. Г.: О, да! Ние сме много в музиката!  Тя е trance, house, R&B, hip-hop, jazz, a този стол много предразполага за jazz. Имам едно парче, което ми идва наум, като говорим за SAYL, има много забавна препратка към името :)

 

 

А това е едно парче, което ми пасва на стола като усещане:

 

 

В играта гласувах за Culture Beat! Защото съм пускал там. В свободното време съм DJ. Като хоби ми е. 

WS: Е ти най-важното не каза досега :)

Кр. Г.: Пускам от време на време, тук и там, два стила – hip-hop/R&B и house. Баща ми е музикант. От там идва тръпката. Артистичният ми псевдоним е Sixty Nine! Беше глупавата идея на един мой приятел от 98-ма и от тогава не съм го сменял.

Благодаря Ви, беше супер! Да си ползвате стола със здраве и без мярка :)

Други статии