Workspace
Creative Office
Culture Flow

Ергономия и концепции

Workspace разполага с огромно познание за изграждане на ергономичен и ефективен офис, с грижа към хората, техните фундаментални нужди и типа работа, който изпълняват. Тук ще споделим с вас част от това знание! Приятно четене!

Как да седим правилно?

От 1950 г. Herman Miller са посветени на мисията да отговорят на това какъв трябва да е перфектния стол и на въпроса:

Как ергономията, функционалността и дизайна трябва да се преплетат, за да осигурят комфорт и да увеличат продуктивността?

 

КАК ДА СЕДИМ ПРАВИЛНО

Облегнете се на стола

Седенето пред компютър за дълги периоди от време ни кара да изгубим естествената си S-образна извивка на гръбначния стълб, в следствие на което се прегърбваме. Нужно е стола до осигурява опора както от седалката, така и от облегалката в синхрон с нашите движения. За да имаме пълна опора на тялото трябва краката ни да са разположени удобно под ъгъл от 90 градуса без да се притиска кръвообращението. Ако не използваме облегалката на стола, то ние не използваме неговата пълна функционалност.

Уверете се, че стола ви предлага oпора на таза

Невъзможно е да се прегърбим, ако таза е завъртян напред и се поддържа от стола. При дълбоко облягане назад е добре да използваме възглавница за крака за допълнителен комфорт.

Подлакътниците трябва да могат да се нагласят

Важността на подлакътници често се забравя при избора на работен стол. Височината трябва да се регулира така, че ръцете да се поддържат без да е необходимо да повдигаме раменете. Това, също така позволява на китките да бъдат изправени и отпуснати без напрежение. Важно е подлакътниците да бъдат с регулируема широчина, така че столът да може да се наглася, според нуждите на хора с различни размери.

Отворете тялото си

Когато столът следва нашите движения, вместо ние неговите, ние се чувстваме комфортно. Столът трябва да бъде в състояние да поеме теглото от гръбнака и да позволи на тялото ни да диша. Това подобрява както нашето здраве, така и работния ни процес.

Следете сигналите на тялото си

Лесно е да изгубим фокус от належащата задача. Възможно е околната среда и мебелите да ни карат да се напрягаме и да губим концентрация, защото тялото ни изпраща сигнали, че не се чувства добре. Това ни води до загуба на дни, поради проблеми със здравето, намаляване на продуктивността и фокуса ни. Не трябва да бъркаме времето прекарано пред компютъра с това да бъдем продуктивни.

Успешните съвременни компании осъзнават, че е продуктивно да се движиш, да се изправяш и да седиш.


Продуктивно е да се чувстваме комфортно!

 

Други концепции